Myra Granberg och Klara Hammarström klara för Kalmar Stadsfest 2022!

Den 11–13 augusti kommer Kalmar Stadsfest äntligen tillbaka igen! Idag kan vi släppa de första artisterna: Nybrobördiga Myra Granberg och melodifestivalaktuella Klara Hammarström.

Myra Granberg står på Stortorgets scen lördagen den 13 augusti. Hon slog igenom som soloartist 2019 med låten Tills mitt hjärta går under. Sedan dess har hon haft flera stora hits, legat etta på Svensktoppen och fått flera Grammis- och P3 Guld-nomineringar.

Klara Hammarström står på Larmtorgets scen torsdagen den 11 augusti. Hon är just nu aktuell med låten Run To The Hills, som hon tävlade med i årets melodifestival.

– Det känns fantastiskt att vi äntligen kan presentera en stadsfest igen! Kalmar Stadsfest betyder mycket både för invånarna och näringslivet och vi vet att det är många som har längtat. Evenemanget lockar också många besökare från andra delar av landet. Det var en trend vi kunde se före pandemin, att antalet externa gäster ökar. Nu ser vi fram emot att steg för steg presentera ett riktigt bra program för årets stadsfest, säger Pelle Aldestam, som är ny projektledare för Kalmar Stadsfest.

Fler nyheter