Trollbindande kraft: AmenA

Lördagen den 12 augusti presenterar vi 21-åriga AmenA från Vimmerby på Larmtorgets scen! AmenA började sjunga redan som barn, och musiken var sedan det enda hon kunde ta med sig när hon flydde från kriget i Jemen. Väl i Sverige tog karriären snabbt fart efter hennes medverkan i Idol 2021 och duettuppträdande med Håkan Hellström inför ett utsålt Ullevi.

I slutet på förra året påbörjade AmenA sitt debutalbum, där hon skriver allt material tillsammans med Sandra Bjurman och Stefan Örn. Det är i vissa stunder kraftfulla, storslaget episka poplåtar, i andra avskalade, textbaserade ballader med känslorna oskyddade på utsidan. Som en röd tråd genom albumet löper tanken att AmenA vill att hennes musik ska kunna hjälpa andra på samma sätt som musiken har hjälpt henne:

– Jag tror på att musiken är vårt enda riktigt fredliga vapen och mitt album handlar om de saker som jag vill förändra till det bättre i världen. Det handlar också om de olika erfarenheter jag har gått igenom under mitt liv, vilket jag hoppas kan hjälpa andra som för en liknande kamp i sina liv. Om än så bara som en påminnelse om att du inte är ensam. Jag ser musik som ett sätt att dela något med andra och reflektera över relationer mellan människor.

Just nu är AmenA aktuell med låten “The Sun” och ”Parasite” som är de två första singlarna på det kommande debutalbumet. Här finns inget av det ofärdiga och sökande som ett första album ofta kan vara, utan snarare presenteras här en samling låtar från en artist, som trots sina 21 år, är djupt erfaren både i livet och i musiken.

Fler nyheter