Berörande tonsäkerhet: Chris Kläfford

Torsdagen den 10 augusti fylls Larmtorget med Chris Kläffords mäktiga, känsliga och tonsäkra röst! Efter att ha berört publiken med sina tolkningar av låtar som “Imagine” och “Utan dina andetag” tog han hem Idolsegern 2017.

Låten “Imagine” från Idols slutaudition är det klipp som fått flest visningar någonsin på Idols YouTube-kanal och hans debutsingel “Treading Water” tog sig direkt upp på Spotify-listans förstaplats samt gav honom en platinaskiva.

Aktuell med debutplattan ”Maybe it’s just me”
Sommaren 2018 var Chris Kläfford en av landets mest efterfrågade artister. Han turnerade land och rike runt och på hösten samma år gav han sig ut på en större turné: “The Imagine Tour”. Denna gång med fullt band och stor produktion. Över 160 spelningar senare blev han tillfrågad att ställa sig i rampljuset även inför den amerikanska publiken – i en av de största underhållningsshowerna i världen. Och så blev det när han medverkade i America’s Got Talent. Där tog sig hela vägen fram till semifinal och hans auditions har setts av över 100 miljoner tittare på YouTube.

Men nu är det dags att låta Chris Kläfford och hans musik stå för sig själv, oavsett hur hans karriär tog fart, för i slutet på mars 2023 släppte han sin debutplatta ”Maybe it’s just me”, vilken beskrivs som det mest personliga och nakna debutalbum som en svensk Idol-vinnare har släppt:

– Vi skrev det här albumet som en relationshistoria, och jag hoppas att du kommer att njuta av resan, uttrycker Chris Kläfford.

Fler nyheter