Första artistsläpp: Cornelia Jakobs

Det som brukar kicka igång Kalmar Stadsfest i publikens medvetande är släppet av den första scenakten – och idag är det dags! Som första artist inför Kalmar Stadsfest 2023 kan vi presentera Cornelia Jakobs.

Med låten ”Hold me Closer” blev Cornelia Jakobs snabbt favorittippad under förra årets Melodifestival, och genom att kamma hem vinsten blev hon nationellt välkänd över en natt. Efter fjärdeplatsen i Eurovision Song Contest blev hon sedan internationellt erkänd och startskottet gick för hennes numera självklara artist- och låtskrivarkarriär.

Därefter har utmärkelserna avlöst varandra. Hon har bland annat vunnit både Årets genombrott och Årets låt under Rockbjörnen, tilldelats priset för Årets låt på Musikförläggarnas pris – och nu är hon dubbelt nominerad inför Grammisgalan som äger rum den 5 maj.

Uppträder på Stortorget 12 augusti
Med över 60 spelningar på olika scener bakom sig fylls listan på med ytterligare en när hon tar plats på Stortorgets scen lördagen den 12 augusti. Utöver hennes prisade genombrottslåt ”Hold me closer”, som streamats över 40 miljoner gånger, kommer publiken få ta del av musik från hennes första debutplatta som hon arbetar med just nu.

– Det känns jättekul att få hit Cornelia Jakobs, hon har haft ett fantastiskt år och släpper snart ny musik. Nu kommer vi steg för steg att presentera de akter som uppträder på Stortorget och Larmtorget under årets stadsfest. Vi har fått ihop ett väldigt bra program med artister i olika genrer – en mix vi är stolta över, säger Pelle Aldestam som är projektledare för Kalmar Stadsfest.

Nya programpunkter och artister presenteras löpande här på kalmarstadfest.se och i Kalmar Stadsfests sociala kanaler på Facebook och Instagram.

Fler nyheter