Sverigeunik spelning: John Martin

För dig som är insatt i den progressiva house-scenen är detta en av årets höjdpunkter! Som enda spelning i Sverige välkomnar vi sångaren och låtskrivaren John Martin till Kalmar Stadsfest. Många av er känner inte minst igen honom från Swedish House Mafia och världshitarna “Don’t you worry Child”, “Save the world” och “Reload”, vilka tillsammans streamats långt över en miljard gånger enbart på Spotify.

Tillsammans med Michel Zitron står han på Stortorgets scen den 10 augusti, där den musikaliska upplevelsen dessutom förstärks med en pampig ljusshow. John Martin och Michel Zitron har både sjungit och skrivit låtar tillsammans med de största världsartisterna inom genren, förutom Swedish House Mafia även artister som Martin Garrix, David Guetta, Steve Aoki, Tiësto och Avicii.

Från Larmtorget till Stortorget
John Martins röst innehåller ett signum som berör lyssnare över hela världen, och låtsuccéerna har tagit honom till otaliga scener – där Sverige tydligt inpräntades på världskartan och låtarna definierade 2000-talets era inom den elektroniska dansmusiken. Men trots detta kan en varm sommarkväll i Kalmar uppskattas, i all sin enkelhet. Med sina vänner hyrde han en van för ett antal år sedan, där ett av stoppen blev i Kalmar. Kvällen tillbringades på Larmtorgets uteserveringar innan det blev dags för nakenbad på Kattrumpan. “En episk sommarnatt”, menar han. I augusti blir det i stället på Stortorget som den episka och elektroniska kvällen äger rum.

– Det känns skitkul att få göra en riktig klassisk sommarfestivalspelning i Kalmar! Jag och Michel Zitron, min musikaliska partner sedan tio år tillbaka, kommer att bjuda på en väl inoljad show, vilken kan beskrivas som ett Ibiza-rave som även inkluderar alla till en elektronisk konsertallsång, berättar John Martin.

Fler nyheter