”A Pink Soft Mess”: Maja Francis

Torsdagen den 10 augusti tar Maja Francis plats på Larmtorgets scen! Maja har varit en del av den svenska musikscenen sedan 2015 när hon släppte debutsingeln ”Last Days Of Dancing”.

Debutplattan ”A Pink Soft Mess” lät hon ta sin tid, vilken släpptes först 2021 men som blev en platta där hon positionerade sig som en av vår generations mest unika röster. Albumet nominerades under 2022 för Grammis, P3 Guld, Manifestgalan och Nordic Music Award.

Utmanar och berör
Maja Francis har en unik röst och en egen stil – med en fot i skandinavisk pop och den andra i country. I hennes texter vågar hon både utmana och beröra på djupet.

Förra året kunde vi bland annat se Maja i TV4:s “Så mycket bättre”, där hon fick strålande kritik av både tidigare och ny publik. Men innan hon återvände till rampljuset var hon nära på att ge upp musiken på grund av en period kantad av depression. Hon lyckades lyckligtvis hitta tillbaka till glädjen i att skapa musik, och efter Så mycket bättre-deltagandet åkte hon som support på First Aid Kit’s Europaturné. Just nu är hon ute på en egen omfattande turné runtom i landet, där ett av stoppen blir under Kalmar Stadsfest!

Fler nyheter