Scenåtervändaren: Marit Bergman

Många av oss minns Marit Bergman som en av de stora pop-profilerna under tidigt 2000-tal, och nu är den grammisbelönade artisten aktuell med en ny skiva: ”Här kommer vargen”. Lördagen den 12 augusti uppträder hon på Larmtorget.

När natten faller, när larmen tjuter, när bomberna mullrar och ensamhet förlamar, när
mänskligheten har huvudet mot bilan, hur bär man då sig åt för att inte gräva ner sig i ett svart hål? Hur hittar vi varandra, hur hittar vi ljuset, hur hittar vi hoppet, hur hittar vi tron på att framtid finns, och hur ger man ljus, hopp och framtid till de som ska fortsätta leva när du och jag är borta? Det är frågorna som Marit Bergman ställer sig på sitt senaste album.

Sångerskan från Rättvik slog igenom redan i mitten av 90-talet med bandet Candysuck, där hon spelade gitarr. Sitt första album släppte hon på eget skivbolag 2002, ”3.00 A.M. Serenades”, och framgångarna med albumet gjorde att hon snart fick skivkontrakt med Sony. Därefter följde en ep, duett med Moneybrother och uppföljaralbumet ”Baby, dry your eye”. För det sistnämnda vann hon två Grammisar 2004 i kategorierna Årets kompositör samt Årets kvinnliga artist.

Marit Bergman fortsatte släppa musik under 00-talet, innan hon flyttade till New York. Under tiden i USA och därefter valde hon att avstå från offentliga spelningar innan hon återkom i programmet ”Moraeus med mera” hösten 2013. Sedan 2016 har hon varit programledare för musikprogrammet ”Backstage med Marit Bergman” i Sveriges Radio P4.

Idag bor hon i Sverige igen – och har nu återvänt till scenen!

Fler nyheter