Gungande glädje: Panetoz

Torsdagen den 10 augusti är det dags för Panetoz att sätta Lamtorgspubliken i gungning! Panetoz är bandet som levererar levande, organiska beats blandat med klockrena melodier  – och deras framträdanden toppas därtill med en stor dos glädje. Panetoz ÄR folkfest.

Gruppen har över 100 miljoner streams på Spotify och certifierade hits med ”Dansa Pausa”, ”Efter Solsken”, ”Håll Om Mig Hårt”, ”Vissla Med Mig” och ”Norge”. I bagaget finns även en grammisnominering för Årets Låt 2013 med succén Dansa Pausa.

Förortsidoler med viljan att förändra
Panetoz bildades 1997 i Jordbro där de tre grundande medlemmarnas namn fick döpa gruppen (Pa Modou, Nebeyu och Tobias), och efter debutplattan hade inletts började spelningarna trilla in, medlemmar tillkom och soundet började ta form. Panetoz var förortskidsen som blev förortsidoler och förebilder för andra unga i området. De har oförtrutet fortsatt sin resa för att förändra och sprida budskap kring bland annat kring vikten av att skaffa sig en utbildning, värna om sina rötter och att vara sig själv. Deras motto är att skapa kaos, men ett kreativt, positivt kaos som gör folk glada.

Panetoz sound är grundligt förankrat i gruppens rötter och mycket inspiration kommer från afrikansk highlife, men att sjunga på svenska är en självklarhet.

Våren 2023 tävlade gruppen i Melodifestivalen med låten ”On my way”, en låt som tog dem till final. Snart beger de sig ut på årets turné, där Kalmar Stadsfest tar emot dem med glädje i augusti!

Fler nyheter