Elektriska rockundret: STRÖM

Ström är Smålandskvartetten som snabbt skapat uppståndelse med sin medryckande, moderna, stilrena och pricksäkra rock’n’roll på svenska. Fredagen den 11 augusti tar de plats på Larmtorgsscenen under Kalmar Stadsfest.

Vid debuten i april 2022 uttryckte nöjesjournalisten Jan Gradvall att Ström var: ”Det mest smittande, inspirerande, spelglada svenska rockband jag sett på väldigt länge.

Sång på klingande småländska
Rocken är rå och kärleksfull med stora ambitioner att styra på sitt eget sätt, i sann småländsk anda. Ström sjunger på klingande småländska, med texter som känns, såväl i positiv mening som i en mer allvarlig kontext. Det är där hemligheten och charmen ligger, att de i allvaret samtidigt kan skapa en feelgood-känsla. Deras elektriska närvaro på scen gör att de lever upp till sitt namn, och de beskrivs bidra till en eskapism som gör att publiken glömmer tid och rum. Ström har liknats med en mängd andra rockband, men i stället för att främst låta som ett av dem, får man genom deras musik en mångsidig kombination av flera.

Så, hur känns det att komma till Kalmar och spela i sommar?

Det känns riktig roligt att få göra vår första spelning i Kalmar, och vad passar då bättre än att göra det stort på Kalmars Stadsfest! Den ena gitarristen, Calle Sjöqvist, är från Algutsboda så för honom är det lite som att komma hem och spela i hemmastaden.

Några speciella förväntningar från ”Smålandspubliken”?

– Vi sjunger ju på småländska, så vi hoppas publiken kommer haja varenda ord vi säger. Annars hoppas vi att det kommer mycket folk och kollar på oss, Kalmar behöver mer rock!

Vad hoppas ni kunna bjuda på för känsla?

– Vi hoppas att kunna bjuda på en elektrisk spelning som gör att folket för stunden kan  glömma bort all skit som händer ute i världen ett tag! Vi ska försöka få Kalmar att somna med ett litet extra leende på läpparna.

 

Fler nyheter