Upptäck nya musikförmågor på Kalmar Stadsfest – genom Talentcoach!

En av Kalmar Stadsfests medarrangörer är Talentcoach – ett artistutvecklingsprogram under Länsmusiken i Kalmar län. De ger artister, producenter, låtskrivare, entreprenörer och kreatörer inom musikbranschen verktygen att bygga en hållbar karriär inom musiken.

Verktygen kan innebära allt från att skapa musik, samarbeten och nätverkande på olika sätt till att starta företag och därefter kunna leva på sin musikrelaterade business. Talentcoach består av Bosse Nikolausson, Sara Westerberg och de två konsulterna Thomas TK Karlsson samt Mark Bounds som utgår från England.

Vi har pratat med Sara Westerberg, programassistent på Talentcoach, kring samarbetet samt vilka akter de presenterar på stadsfesten i år.

Vilken roll har Talentcoach på Kalmar Stadsfest?

– Talentcoach har genom åren haft ett fint samarbete med Kalmar Stadsfest och Destination Kalmar där vi varit med redan i planeringsfasen och fått möjligheten att sätta några av våra akter på scenerna runt om i stan. Det är en otroligt fin möjlighet för våra akter att får synas på de större scenerna under ett så välbesökt och omtyckt evenemang,

Några av era artister och band får nu chansen att spela för stor publik under Kalmar Stadsfest. Vilka är det vi kommer att få se och vad kommer de att bjuda på?

– Vi kommer i år att ha två akter på stadsfesten; en på Larmtorgets scen och en på Stortorget. På Larmtorget blir det The Indigo Echoes som tidigare i år var en av finalisterna i P4 Nästa. Filip, som går under namnet The Indigo Echoes, beskriver sin musik som indie/folk-rock med Americana-influerade texter. På Stortorget blir det Internationellt besök från England av Our Man In The Field som ska ut på Sverigeturné tillsammans med brödraduon The Dimpker Brothers från Hulta. Our Man In The Field gör sitt första stopp på turnén hos oss på Kalmar Stadsfest med sin Americana-baserade musik.

Hur har ni valt ut akterna?

– Vi vill inte sätta någon som inte är redo på scenen, det skulle inte vara schysst. Vi vill jobba hållbart och det är inte bra att ställa någon på en stor scen innan de har kommit en bit, både musikmässigt och på sin artistiska resa. Vi försöker handplocka de som vi ser är väl förberedda samt att de har en del annat på gång – detta så att det även kan passa in i deras planering med låtsläpp, turnéer eller andra evenemang.

Vad betyder denna chans för artisterna?

– Det betyder otroligt mycket. Tänk att få möjligheten att få spela framför en stor publik samt att få göra en show på ”hemmaplan”?

Fler nyheter